برنامه ثبت ملی ترومای ایران

برنامه ثبت ملی ترومای ایران

 

 

معرفی برنامه‌های ثبت بیماری ها و پیامدهای های سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران

عنوان طرح

برنامه ثبت ملی ترومای ایران

مسئول برنامه

جناب اقای دکتر محمد رضا ظفرقندی

مرکز اجرا کننده

مرکز تحقیقات تروما و جراحی سینا

تاریخ شروع/تصویب

1395

گستره فعالیت

تک مرکزی  چند مرکزی   ملی 

در حال حاضر تروما یکی از عوامل مهم مرگ و میر در کشور ما می­باشد. ایجاد یک سیستم جامع پیشگیری، مراقبت و درمان در بیماران ترومایی بدون دسترسی به سیستم ثبت دقیق حوادث و آسیب­ها و شناخت ویژگی­های اپیدمیولوژیک این بیماران به صورت پایا ممکن نخواهد شد. در کشورهای دارای سیستم تروما برنامه­ریزی­ها بر اساس اطلاعات بیماران ترومایی انجام می­شود. از این رو نیاز به راه­اندازی یک سیستم جامع جمع­آوری و ثبت اطلاعات بیماران ترومایی که با استفاده از آن بتوان علاوه بر بررسی وضعیت موجود بیماران ترومایی، چگونگی انجام اقدامات درمانی و تشخیصی و عاقبت بیماران در زمان ترخیص را مورد ارزیابی قرار داد، ضروری است.

مسئولیت برنامه­ی ثبت ملّی ترومای ایران سال 1393 از سوی معاونت پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مرکز تحقیقات تروما و جراحی سینا واگذار گردید.

برنامه ثبت ملّی تروما از سال 1395 به صورت طرح پایلوت در بیمارستان سینا آغاز و در حال حاضر دارای 24 مرکز همکار در 22 شهرستان (آبادان، اراک، ارومیه، اصفهان، اهواز، ایلام، بابل، تبریز، تهران، جهرم، خرم¬آباد، ساوه، سبزوار، سنندج، شاهرود، فسا، قم، کاشان، کرمانشاه، رشت، همدان، یزد) است. این برنامه با معیارهای ورود:

1) بیماران ترومایی که بیش از 24 ساعت در بیمارستان بستری هستند،

2) بیماران ترومایی فوت شده در بخش اورژانس که کمتر از 24 ساعت بستری بودند،

3) بیماران ترومایی منتقل شده از ICU بیمارستان قبلی به ICU بیمارستان فعلی، که کمتر از 24 ساعت در بیمارستان بستری بودند، تاکنون حدود 000/52 بیمار ترومایی را ثبت کرده است و برای ثبت اطلاعات از پرسشنامه ای شامل داده های دموگرافیک، اطلاعات آسیب و شدت آن، اطلاعات پیش بیمارستانی، اطلاعات اورژانس، اطلاعات اقدامات بیمارستانی، اطلاعات تشخیص، پیامدهای آسیب، اطلاعات اقتصادی و بیمه بهره می گیرد. ارتباط این سیستم با HIS نیز از ضروریات تکمیل پرسشنامه می باشد. داده های توسط پرستاران اختصاصی آموزش دیده از طریق مصاحبه، پرونده پزشکی و HIS ثبت کاغذی می شوند و سپس در پورتال تحت وب www.ntriran.ir  آپلود می شوند. ناظر (پزشک حرفه ای) آموزش دیده، داده ها را از جهت تکمیل بودن، دقت و انسجام بررسی می کند.

اهداف برنامه :

1-        طراحی و پایلوت نظام ثبت تروما در کشور

2-        کمک به طراحی نظام مراقبت بهینه برای مراقبت از بیماران ترومایی

3-        ترغیب استفاده از استانداردهای بین المللی

4-        شناسایی مراکز آماده به همکاری و تشکیل شبکه ای از مراکز همکار

5-        تأمین زیرساخت اطلاعاتی در سطح کشور

6-        کمک به ارتقاء Trauma Registry

7-        انجام پژوهش های کاربردی با استفاده از داده های جمع آوری شده

  • تولیدات و محصولات

تعداد مقالات: 16

تعدادطرح‌ها:20

تعداد سیاست گزاری:0

کلمات کلیدی

فایل ها

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *